Ανελκυστήρες Σκάλας για άτομα με ειδικές ικανότητες (AMEA)

Είναι ο ανελκυστήρας σκάλας η σωστή επιλογή για ένα άτομο με ειδικές ανάγκες;

Ακόμα και αν η κινητικότητά σας είναι περιορισμένη, είτε στα πόδια σας, είτε σε ολόκληρο το σώμα σας, ο έλεγχος ενός ανελκυστήρα σκάλας είναι πολύ εύκολος.

Θέλουμε να σας παρέχουμε τη δυνατότητα να παραμένετε δραστήριοι, να κινείστε στο σπίτι σας με ασφάλεια και άνεση, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ένας ανελκυστήρας σκάλας Stannah μπορεί να σας προσφέρει ακριβώς αυτό: ευκολία, ασφάλεια, άνεση και ανεξαρτησία.

Ανελκυστήρες Σκάλας για άτομα με αναπηρίες

Παρ’ όλα αυτά, ένας βαθμός κινητικότητας, έστω και μειωμένος, είναι απαραίτητος για τη χρήση του ανελκυστήρα σκάλας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ανελκυστήρας ίσως να μην σας εξυπηρετεί. Οι πεπειραμένοι σύμβουλοί μας θα σας δώσουν εξατομικευμένες πληροφορίες και συμβουλές, και θα σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη επιλογή για εσάς, εάν ο ανελκυστήρας σκάλας δεν καλύπτει τις ανάγκες σας. Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε τον έλεγχο του σπιτιού σας και να αξιολογήσουμε τι ακριβώς χρειάζεστε, για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τη λύση που αναζητάτε.

Χρησιμοποιώ αναπηρικό αμαξίδιο, θα μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν ανελκυστήρα σκάλας;

Ναι. Αλλά αν θέλετε να τον χρησιμοποιείτε ανεξάρτητα, θα πρέπει να μπορείτε να κάθεστε και να σηκώνεστε από το αναπηρικό αμαξίδιο και τον ανελκυστήρα σκάλας χωρίς βοήθεια. Οι ανελκυστήρες σκάλας δεν μπορούν να μεταφέρουν τα αναπηρικά αμαξίδια, οπότε θα χρειαστείτε ένα δεύτερο άτομο που θα σας περιμένει στο άλλο άκρο της σκάλας.

Θα πρέπει να μπορείτε να διατηρηθείτε σε κάθετη θέση ενώ κινείστε με τον ανελκυστήρα σκάλας, για να είστε ασφαλείς στην καρέκλα, μέχρι το τέλος της διαδρομής του.

Εάν δεν είστε σίγουροι πως  ο ανελκυστήρας σκάλας αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για εσάς, επισκεφτείτε τον εκθεσιακό χώρο μας για να δείτε από κοντά τα μοντέλα. Μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε τους ανελκυστήρες μας  για να βρείτε την καρέκλα που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας. 

Τι κάνει τους ανελκυστήρες σκάλας Stannah ασφαλείς και εύκολους στη χρήση;

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση, αλλά η απάντηση διαφέρει ανά άτομο. Εμείς φροντίζουμε οι ανελκυστήρες σκάλας μας να πληρούν τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, και με αυτόν τον τρόπο τις προσδοκίες κάθε ξεχωριστού ατόμου.

Εύκολη στη χρήση ζώνη ασφαλείας

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει κάθε ανελκυστήρας σκάλας μας είναι η εύκολη στη χρήση ζώνη ασφαλείας. Και αυτό επειδή:

  • κουμπώνει εύκολα με την πρώτη προσπάθεια
  • κουμπώνει χρησιμοποιώντας μόνο ένα χέρι
  • έχει μεγάλο κούμπωμα, για να μπορείτε να το κρατάτε εύκολα, ακόμη και αν πάσχετε από αρθρίτιδα
  • είναι τοποθετημένη στα μπράτσα της καρέκλας, οπότε δεν χρειάζεται να τεντώνεστε για να την πιάσετε
  • μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε πλευρά της καρέκλας, ανάλογα με το τι προτιμάτε

Απλές εντολές

Για να κινηθεί ο ανελκυστήρας σκάλας, πιέζετε απλώς έναν μοχλό προς την κατεύθυνση που θέλετε να κινηθείτε. Κάθε μπράτσο της καρέκλας διαθέτει και έναν μοχλό, που είναι διαισθητικός και άνετος στη χρήση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παλάμη ή τον καρπό σας, ό,τι σας βολεύει καλύτερα.

Εύκολη πρόσβαση

Ο ανελκυστήρας σκάλας ανοίγει εύκολα. Όταν κατεβάζετε τα μπράτσα, το υποπόδιο κατεβαίνει αυτόματα για να μην σκύβετε, ούτε να χρειάζεστε βοήθεια για να ανοίξετε την καρέκλα. Τα μπράτσα είναι σταθερά, για να νιώθετε ασφαλείς ακουμπώντας πάνω τους, όταν κάθεστε ή σηκώνεστε. Αν θέλετε ακόμη περισσότερη σταθερότητα, ο ανελκυστήρας σκάλας Siena διαθέτει μακρύτερα μπράτσα, προσφέροντάς σας επιπλέον υποστήριξη.

Αυτόματη περιστροφή

Αυτή η επιλογή διατίθεται εάν θέλετε την πρόσθετη ασφάλεια που προσφέρει το αυτόματο στρίψιμο της καρέκλας στην κορυφή της σκάλας. Η καρέκλα στρίβει και σας αφήνει στο πλατύσκαλο, οπότε μπορείτε να σηκωθείτε πιο άνετα. Εάν έχετε περιορισμένη κινητικότητα στη μία πλευρά του σώματος, αυτή η επιλογή μπορεί να σας προσφέρει επιπλέον ηρεμία κατά τη χρήση του ανελκυστήρα σκάλας.

Χρωματιστά μέσα ελέγχου για άτομα με οπτικές διαταραχές

Εάν έχετε οπτικές διαταραχές, ίσως δυσκολεύεστε να βλέπετε τα κουμπιά και τα μέσα ελέγχου του ανελκυστήρα σκάλας σας. Για να σας διευκολύνουμε, μπορούμε να βάψουμε τα μέσα ελέγχου σε φωτεινό χρώμα, ώστε να τα ξεχωρίζετε ευκολότερα και να διακρίνετε με άνεση τον ανελκυστήρα σκάλας σας.

Ανελκυστήρας σκάλας ή ανελκυστήρας πλατφόρμας;

Ποια είναι η διαφορά;

Ο ανελκυστήρας σκάλας είναι μια καρέκλα σε μια ράγα που κινείται στις σκάλες σας με άνεση και ασφάλεια.

Ο ανελκυστήρας πλατφόρμας είναι μια πλατφόρμα που επιτελεί ακριβώς την ίδια εργασία.

Είναι ιδανικός για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο στις σκάλες. Είναι μια πλατφόρμα, όπως αντίστοιχα η καρέκλα, που κινείται σε μια ράγα, προσφέροντάς σας πρόσβαση σε ολόκληρο το σπίτι. Δυστυχώς, η Stannah δεν εμπορεύεται ανελκυστήρες πλατφόρμας στην Ελλάδα, αλλά ο αξιόπιστος εκπρόσωπός μας, η Draculis τους διαθέτει. Εάν χρησιμοποιείτε αναπηρικό αμαξίδιο και πιστεύετε ότι χρειάζεστε έναν ανελκυστήρα πλατφόρμας, επικοινωνήστε με την Draculis  σήμερα για να μάθετε περισσότερα. 

Προγραμματίστε σήμερα μια δωρεάν επίσκεψη, χωρίς δεσμεύσεις

Για να σας δώσουμε μια δωρεάν προσφορά, θα σας επισκεφτεί ένας σύμβουλος πωλήσεων μας. Αυτός θα αξιολογήσει τις ανάγκες κινητικότητάς σας και είναι εκπαιδευμένος για να σας προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν.

Εάν ο ανελκυστήρας σκάλας δεν είναι η σωστή επιλογή για εσάς, ο σύμβουλός μας θα σας ενημερώσει αναλόγως. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας.

Καλέστε μας εάν χρειάζεστε συμβουλές ή περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας. Θα χαρούμε να σας λύσουμε όλες τις απορίες.